Αρχική / Blog
Νέα χαλάρωση των μέτρων που αφορούν τους γάμους

Νέα χαλάρωση των μέτρων που αφορούν τους γάμους

Εχθές το απόγευμα 23 Ιουνίου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα χαλάρωσε στα μέτρα που αφορούν τους γάμους και τις εκδηλώσεις. Επιγραμματικά το όριο ατόμων παραμένει εκεί που είχε ανακοινωθεί, καταργείται η απαγόρευση κυκλοφορίας, καταργείται η μασκα στους ανοιχτούς χώρους. Επίσης θα δούμε αναλυτικά τα όρια ατόμων στους χώρους εκδήλωσης. 

Διαβάστε επίσης: “Handmade pictures” φτιαγμένες ειδικά για την ημέρα των ονείρων σαςΑπαγόρευση κυκλοφορίας

Μετά τις εισηγήσεις των ειδικών, καταργείται η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας από την 28η Ιουνίου. Αυτό αυτόματα μεταφράζεται σε απελευθέρωση της ώρας τέλεσης των τελετών αφού δεν υπάρχει περιορισμός στην ώρα αναχώρησης των καλεσμένων από τις δεξιώσεις των γάμων. 

Αν θες να κάνεις την προετοιμασία του γάμου σου ακόμα πιο εύκολη δες όλα τα εργαλεία που σου προσφέρει το Name The DayΒήματα γάμου, Προυπολογισμός, Λίστα καλεσμένων, Πλάνο τραπεζιών και πολλά άλλα


Όριο καλεσμένων

Όπως σας είχαμε ενημερώσει το όριο από την 1η Ιουλίου θα είναι στα 300 άτομα. Δεν άλλαξε κάτι σε αυτό μετά τις νέες εισηγήσεις των ειδικών. Όσον αφορά το seating, στην εστίαση, τα 6 άτομα ανά τραπέζι αυξάνονται σε 10, ενώ στις οργανωμένες παραλίες επιτρέπονται έως 120 άτομα ανά 1.000 τ.μ.. 

Επιπλέον δεν έγινε καμία αναφορά στο θέμα του χορού που ταλανίζει αρκετά ζευγάρια που θα κάνουν τον γάμο τους φέτος το καλοκαίρι. 

Διαβάστε επίσης: Γάμος στην παραλία: Πως να διοργανώσεις το beach party που δε θα ξεχάσει κανείς


Χρήση μάσκας

Από σήμερα καταργείται επίσης η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Αυτό το μέτρο καταργείται για όλους και αυτόματα σημαίνει ότι στις δεξιώσεις και τους γάμους που λαμβάνουν χώρα σε ανοιχτούς χωρους δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. 

Μην ξεχνάτε όμως και εσείς αλλά και οι καλεσμένοι σας να προσέχετε όσο περισσότερο γίνεται ώστε να είναι όλοι ασφαλείς. Η σύσταση για χρήση της μάσκας ωστόσο παραμένει, για τις περιπτώσεις όπου παρατηρείται συνωστισμός.