Αρχική / Blog
Λίστα Καλεσμένων. Ποιους και πως θα αφήσεις εκτός.

Λίστα Καλεσμένων. Ποιους και πως θα αφήσεις εκτός.

Ο Covid έφερε αρκετές αλλαγές στους γάμους. Στην πλειοψηφία αυτών οι καλεσμένοι μειώθηκαν. Παρ’ όλα αυτά κατάφερες να παρευρεθείς σε μερικούς από αυτούς και παρατήρησες ότι η δουλειά γίνεται και έτσι. Τώρα που ήρθε η σειρά σου να παντρευτείς σκέφτεσαι «μήπως να περιορίσω κι εγώ τη λίστα μου;»… Στην αρχή της προηγούμενης σεζόν είχαμε μιλήσει ήδη για το λεγόμενο downsizing .

Ο κορωνοϊός καλά κρατεί και έχεις ακόμα άγχος για την έκβαση του γάμου; 

Αρχικά διευκρίνισε σε φίλους και συγγενείς ότι «πάνω απ’ όλα η υγεία». Ότι η προτεραιότητά σου είναι να παραμείνετε όλοι ασφαλείς και υγιείς και ότι με αυτό ως γνώμονα στενεύεις -αρκετά- τον κύκλο καλεσμένων  σου. Τουλάχιστον μέχρι να είστε πάλι ικανοί να γιορτάσετε όλοι μαζί. Ελπίζουμε σύντομα. Όπως είπαμε το βασικό κριτήριο είναι η υγεία και το κοινό καλό. Δε χρειάζεται να ακυρώσεις το γάμο σου. Σε όσους δεν περνάνε στο bootcamp μπορείς να τους ανακοινώσεις ευγενικά ότι «ελέω της πανδημίας, ο γάμος θα τελεστεί σε αυστηρά οικογενειακό κύκλο».


Αν θες να κάνεις την προετοιμασία του γάμου σου ακόμα πιο εύκολη δες όλα τα εργαλεία που σου προσφέρει το Name The DayΒήματα γάμου, Προυπολογισμός, Λίστα καλεσμένων, Πλάνο τραπεζιών και πολλά άλλα


Όπως γνωρίζεις καλά, στην εποχή των social media τα νέα τρέχουν γρήγορα. Με το που ανεβάσεις φωτογραφία με δαχτυλίδι αρραβώνα τα μηνύματα θα αρχίσουν να πέφτουν βροχή. Πολλοί είναι αυτοί που θα σπεύσουν να σε συγχαρούν. Παλιοί φίλοι, κολλητοί, συμμαθητές, οι διπλανοί στο θρανίο. Οι περισσότεροι απλά και ευγενικά θα σου δώσουν μία  εγκάρδια ευχή. Θα υπάρξουν όμως και εκείνοι οι οποίοι θα προσπαθήσουν να εκμαιεύσουν μία πρόσκληση. Τότε είναι που τα πράγματα γίνονται αμήχανα. 

Ξεκαθαρίστε τους νωρίς ότι λόγω budget και λόγω του χώρου που έχετε επιλέξει θα οδηγηθείτε αναγκαστικά σε μικρό αριθμό καλεσμένων. Λογικά θα το πιάσουν το νόημα. 😉 

Με την budgetlist του nametheday δε θα ξεφύγεις ποτέ από τον προϋπολογισμό σου. Φυσικά είναι ωραία αυτή η επανασύνδεση με παλιούς φίλους, αυτό το catch-up που λέμε και στο χωριό μου. Όμως τώρα μιλάμε για το γάμο σου. Το γάμο σου, τους κανόνες σου. Μπορείς ευγενικά να τους πεις «Ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές. Με τον γάμο να τελείται σε πολύ κλειστό κύκλο, θα χαρώ να κανονίσουμε ένα καφεδάκι».

Είναι λογικό, με το που αρραβωνιαστείς να έχεις τόση χαρά, που να θες να το μοιραστείς με όλους. Με τις κολλητές, με τους συναδέλφους, με την περιπτερού!  Διάβασε εδώ  τι πρέπει να κάνεις μετά τον αρραβώνα

Σίγουρα στο γραφείο, θα μονοπωλήσεις τη συζήτηση. Θα σε ρωτάνε λεπτομέρειες για το πως, το που, το πότε. Να ξέρεις ότι δεν οφείλεις να τους καλέσεις. Ακόμα και αν θες να καλέσεις ένα άτομο ή ακόμα να γεμίσεις μία ροτόντα με συναδέλφους, μην αισθανθείς άσχημα που δε θα καλέσεις όλους τους άλλους.

Δεν ξέρεις πως να βολέψεις τους καλεσμένους σου στα τραπέζια; Με το Πλάνο Τραπεζιών του nametheday σου λύνουμε τα χέρια. Εάν παρ’ όλα αυτά προβληματίζεσαι, ρίξε το στο budget. Δε βγαίνουμε μάνα μου! Μπορείς να πεις «Ενώ θέλουμε να σας καλέσουμε όλους στο γάμο, είμαστε αναγκασμένοι να περιορίσουμε τη Λίστα Καλεσμένων λόγω budget. Ευχαριστούμε για την κατανόηση».

Ξέρεις πολύ καλά ότι οι οικογένειες βγαίνουν σε μεγέθη. Άλλες είναι μικρές, άλλες (ειδικά στην επαρχία) είναι πραγματικά μεγάλες. Εδώ το κάλεσμα μπορεί να σε προβληματίσει. Ειδικά στην περίπτωση που η οικογένειά σου σας βοηθάει και οικονομικά στο γάμο. Ξεκαθάρισε στη μαμά 😛 ποιους θείους σκοπεύεις να καλέσεις. Εάν βέβαια όπως προείπαμε εμπλέκεται και οικονομικά, ίσως ρίξεις λίγο νερό στο κρασί σου, μιας που θα έχει και αυτή λόγο. Μα να μην πει στην αγαπημένη της ξαδέρφη; Budget-αρε το γάμο σου και υπολόγισε πόσους μπορείτε να καλέσετε από κάθε σόι.