Αρχική / Blog
Και μετά τον αρραβώνα τι;
10/10/2021

Και μετά τον αρραβώνα τι;

Αρραβωνιάστηκες. Συμφωνήσατε με τον αγαπημένο/η σου να προχωρήσετε τη σχέση σας στο επόμενο επίπεδο. Και τώρα τι; Πρέπει να κάνεις κάτι συγκεκριμένο; Τώρα, σε λίγο, πότε; Αρραβωνιάστηκες και αρχίζεις να το ανακοινώνεις δεξιά κι αριστερά. Καταρχήν όλοι ζητάνε να μάθουνε την ημερομηνία του γάμου, έστω τον μήνα. Αλλά και τι είδους γάμο θα κάνεις. Θρησκευτικό; Πολιτικό; Τις σκέψεις σου. Φυσικά αυτό που ΟΛΟΙ σκέφτονται και θέλουν να γνωρίζουν είναι εάν θα είναι καλεσμένοι.

Ήξερες ότι ο μήνας με τους πιο πολλούς αρραβώνες είναι ο Δεκέμβριος; Λίγο η ατμόσφαιρα των γιορτών, η χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα, λίγο τα οικογενειακά τραπέζια βοηθάνε και εσάς να προχωρήσετε στην επισημοποίηση της σχέσης σας.  Αν μόλις έχεις αρραβωνιαστεί, είναι πιθανόν να έχεις αγχωθεί. Η οικογένεια και οι φίλοι με τις συχνές ερωτήσεις τους είναι λογικό να σε φέρουν σε δύσκολη θέση. Χαλάρωσε. Πάρε μια βαθιά ανάσα, Namaste… είμαστε εδώ για εσένα.

Αρχικά ξεκαθάρισε τη θέση σου στην οικογένεια σου. Ο γάμος θα είναι κλειστός ή ανοιχτός; Τη θεία σου τη Μαρία από το χωριό θα την καλέσεις; Ναι, εκείνη που έχει να σε δει από το Δημοτικό. 😂 Ήρθε η ώρα να αράξεις και λίγο όμως. Επίλεξε τις πρώτες εβδομάδες και μη σχεδιάσεις τ-ί-π-ο-τ-α. δώσε ρεπό στον εαυτό σου. Απόλαυσε το χρόνο με το σύντροφό σου. Οι πρώτες εβδομάδες του αρραβώνα είναι από τις πιο ωραίες. Δε χρειάζεται να τρέχετε και να αρχίζετε να οργανώνεστε από τώρα. Τον γάμο τον κάνετε για εσάς. Για να περάσεις εσύ και το ταίρι σου όμορφα. Απόλαυσε το δαχτυλίδι στο δάχτυλό σου (εάν υπάρχει δαχτυλίδι), χάζεψε το πως λαμπυρίζει στον ήλιο. (Ανέβασε και καμιά φωτογραφία. Φλέξαρε το λίγο! 😜) Πες σε αυτούς που σε πιέζουν να χαλαρώσουν, ότι αυτές οι στιγμές είναι οι δικές σου και ότι θέλεις να το ζήσεις. 

Αν θες να κάνεις την προετοιμασία του γάμου σου ακόμα πιο εύκολη δες όλα τα εργαλεία που σου προσφέρει το Name The DayΒήματα γάμου, Προυπολογισμός, Λίστα καλεσμένων, Πλάνο τραπεζιών και πολλά άλλα

Για την οργάνωση του γάμου άλλωστε, έχεις το Name the Day και τα μοναδικά εργαλεία οργάνωσης γάμου . Το ήξερες ότι ο μέσος χρόνος αρραβώνος είναι οι 15 μήνες; Ούτε μισός χρόνος, ούτε δύο χρόνια. Ενάμισι έτος παρά κάτι δηλαδή. Εάν δε σκοπεύετε να παντρευτείτε ψιλοάμεσα, δεν υπάρχει λόγος να βιαστείτε να αρραβωνιαστείτε.

Πάμε όμως τώρα να οργανωθούμε. Είπαμε να το απολαύσεις, μην το ξεχειλώσεις! Αρκετοί επαγγελματίες του χώρου  συνήθως κλείνουν τις δουλειές τους πολύ νωρίς. Ορισμένες κατηγορίες, όπως οι χώροι τελετής  και οι φωτογράφοι, κλείνουν ακόμα και ένα έτος πριν!

Δεν ξέρεις τι πρέπει να πρωτοκανονίσεις; Η checklist του Name the Day είναι ο απόλυτος οδηγός για τη μεγάλη ημέρα.

Κάτσε με το σύντροφό σου και συζητείστε τις προτεραιότητές σας. Θέλετε έναν γκράντε στολισμό ή κάτι πιο απλό; Θέλετε ξεχωριστό βιντεογράφο  ή σας αρκεί ο φωτογράφος  που έχετε κλείσει;

Εάν παντρεύεσαι μεταξύ Ιουνίου και Οκτωβρίου βιάσου. Αυτό το τετράμηνο είναι το πιο καυτό.

Εάν δεν έχουν γνωριστεί ακόμα οι οικογένειες, τι περιμένετε; Ο αρραβώνας είναι η ιδανική ευκαιρία. Δε χρειάζεται να το καθυστερείτε άλλο. Δε θες τις οικογένειες στον αρραβώνα; Κανονίστε ένα τραπέζι στο σπίτι σας, ή στο σπίτι της μίας οικογένειας. Εσύ κι ο σύντροφός σου προσπαθήστε να τονίσετε τα κοινά σημεία και ενδιαφέροντά τους. 

Συζητήστε εάν οι οικογένειες σας θα έχουν πρώτο ρόλο στο γάμο. Ο γάμος θα γίνει στο χωριό της νύφης; Μήπως στου γαμπρού; Θα χρειαστεί κάποια μπάντα παραδοσιακής μουσικής ;

Σε κάθε περίπτωση, μόλις έχεις αρραβωνιαστεί! Απόλαυσέ το. Βγες έξω με την παρέα σου, κέρνα μία γύρα. Το Name the Day είναι εδώ για εσένα.


Διαβάστε επίσης:


Πως θα είναι οι καλοκαιρινοί γάμοι μετά τα νέα μέτρα;

Τα νυφικά φορέματα του 2021

Ιδέες για μπάτσελορ στα χρόνια του κορωνοϊού

RSVP ή ελληνιστί: Τι να κάνεις για να σου απαντήσουν οι καλεσμένοι σου αν θα έρθουν

Κρητικός Γάμος: όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να μη γίνεις καζίκι*


Τα πιο δημοφιλή άρθρα: 


Παντρεύεσαι με θρησκευτικό γάμο; Μάθε για όλα τα δικαιολογητικά εδώ.

Γάμος στην παραλία: Πως να διοργανώσεις το beach party που δε θα ξεχάσει κανείς

Τα έξοδα των κουμπάρων στο γάμο

«Γάμος χωρίς χορό θα μοιάζει με κηδεία»

5 τρόποι για να κάνεις τον πιο ρομαντικό γάμο

Κοινοποιήση άρθρου:

Παρόμοια άρθρα

Φόρτωση...