Αρχική / Blog
Γάμος αλά ελληνικά! Πόσο τελικά κοστίζει;

Γάμος αλά ελληνικά! Πόσο τελικά κοστίζει;

Επιτέλους η πρόταση γάμου έγινε. Οι ημέρες που διανύετε είναι υπέροχες, έχετε βρει μέχρι και την ημερομηνία και ήδη ονειρεύεσαι τις μαγικές στιγμές. Ωστόσο σύντομα αρχίζουν και οι πρώτοι προβληματισμοί. Πόσο τελικά θα στοιχίσει ο γάμος που ονειρεύεστε;

Πόσο καιρό μετά το μεγάλο ΝΑΙ θα πρέπει να οριστεί ο γάμος; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις εδώ.Πάμε να δούμε παρακάτω, μερικά από τα βασικά έξοδα.  

Τελετή 

Για το παράβολο του γάμου θα απαιτηθούν 15€ + 15€ στην Εφορία για κάθε συμμετέχοντα, ενώ για την παραλαβή της άδειας γάμου θα χρειαστούν ακόμα 18€. 

Παντρεύεστε με πολιτικό γάμο; Πιθανόν να απαιτηθούν επιπλέον παράβολα. Η πολιτική του κάθε Δήμου είναι διαφορετική, ωστόσο οι συνήθεις τιμές κυμαίνονται από 50€ έως 150€ ενώ σε μερικούς Δήμους δεν υπάρχει χρέωση.

Όλες οι λεπτομέρειες για τον πολιτικό γάμο εδώ.


Παντρεύεστε με θρησκευτικό γάμο; Θεωρητικά για την τέλεση του μυστηρίου δεν απαιτείται χρηματικό αντίτιμο. Ωστόσο, μερικές φορές, ο υπεύθυνος ιερέας μπορεί να ζητήσει 50-200€ για τα λειτουργικά έξοδα της εκκλησίας (θέρμανση, καθαριότητα κλπ). Αυτά τα έξοδα συνήθως αναλαμβάνονται από τους κουμπάρους.

Όλες οι λεπτομέρειες για τον θρησκευτικό γάμο εδώ

Αναγγελία γάμου

Φυσικά η αναγγελία του γάμου σας θα πρέπει να δημοσιευθεί σε ημερήσια εφημερίδα. Το κόστος δημοσίευσης κυμαίνεται μεταξύ 15€ και 65€, ανάλογα την εφημερίδα.

Διαβάστε επίσης:

Είναι τελικά ο Πολιτικός Γάμος και Οικονομικός Γάμος;