Αρχική / Blog
Δώρο γάμου: πως να ενισχύσεις τις πιθανότητες να πάρετε χρήματα αντί δώρου

Δώρο γάμου: πως να ενισχύσεις τις πιθανότητες να πάρετε χρήματα αντί δώρου

Η ημέρα του γάμου πλησιάζει και σκέφτεσαι που θα χωρέσεις όλα τα δώρα, ποιος θα είναι ο υπεύθυνος για να τα μαζεύει και πόσα αμάξια θα χρειαστείς για να χωρέσουν. Είσαι σίγουρη ότι υπάρχουν εκείνοι οι συγγενείς που θα επιμένουν παραδοσιακά να σου πάρουν ένα δώρο.  Τι καλά που θα ήταν να επέλεγαν μετρητά αντί δώρου.  Άραγε μπορείς να ζητήσεις ευθέως να σου δώσουν χρηματικό δώρο ή μήπως είναι too much; 


Οι εποχές έχουν αλλάξει και πρέπει όλοι να προσαρμόζονται στην εποχή. Η εποχή της ασημένιας κορνίζας (που -μεταξύ μας- έσπαγε το ρητό ότι «το δώρο δε δωρίζεται») έχει ξεπεραστεί προ πολλού. Στις μέρες μας τα ζευγάρια δεν περιμένουν το γάμο για να συγκατοικήσουν. Στις περισσότερες περιπτώσεις συγκατοικούν αρκετό καιρό πριν. Παρεμπιπτόντως εάν δεν το έχετε επιχειρήσει ακόμα, και ο γάμος πλησιάζει, φροντίστε να το κάνετε το συντομότερο δυνατό. Ποια υπηρεσία δεν περιλαμβάνει στις μέρες μας free trial; Προχώρα στη συγκατοίκηση, δεν είμαστε για εκπλήξεις! 

Η συγκατοίκηση έχει ως άμεσο αποτέλεσμα το μελλόνυμφο ζευγάρι να έχει ήδη ανοίξει το σπιτικό του. Από το σπίτι, δε λείπουν και πολλά.  Γιατί δε φτιάχνεις μία λίστα γάμου; Φτιάξε ένα αρχείο excel με πράγματα που σας λείπουν ή θέλετε  να αγοράσετε, ανέβασέ το στο Google Drive και μοιράσου το link με τους καλεσμένους σου στο Wedding Website σου.

Τι; Δεν έχεις Wedding Site; ξεκίνα εδώ !


Πως όμως να καθοδηγήσεις απλά και έξυπνα τους καλεσμένους σου;

Μπορείς να γράψεις πάνω πάνω στη λίστα γάμου το εξής: «Ζούμε σε ένα κουκλόσπιτο 45m2. Εκείνο το φανταστικό κατά τα άλλα air-fryer δεν είναι αυτό που χρειαζόμαστε εκείνη την περίοδο. Μπορείτε να επιλέξετε κάτι από τη λίστα. Εάν η λίστα εξαντληθεί (καπαρωθούν τα δώρα από τους άλλους καλεσμένους), υπάρχει η δυνατότητα χρηματικού δώρου, προκειμένου να συνδράμετε στο ταξίδι του μέλιτος / στην αγορά του οικογενειακού αυτοκινήτου» παραθέτοντας από κάτω το λογαριασμό. Ποιος θα μείνει ασυγκίνητος από τέτοια χειροπιαστά και όμορφα παραδείγματα; 


Πιστεύεις στους καλούς σκοπούς;

Μπορείς να γράψεις στο προσκλητήριο ότι σε περίπτωση που επιλέξουν τη χρηματική ενίσχυση, μέρος του ποσού θα διατεθεί απευθείας σε κάποιο φιλανθρωπικό ή φιλοζωικό ίδρυμα ή γενικότερα υπέρ ενός καλού σκοπού.

Ήδη ξέρεις πως να οδηγήσεις τους καλεσμένους σου στο να προτιμήσουν τα λεφτά αντί του περιτυλίγματος. Σε περίπτωση που δεν πείστηκες μπορείς να επιλέξεις και τη μέση λύση, που θα αφήσει και όλους τους καλεσμένους ικανοποιημένους –είτε είναι οπαδοί των πραγματικών, δωρένιων δώρων, είτε των χρηματικών δώρων. Η δωροκάρτα! Παρότρυνέ τους να επιλέξουν συγκεκριμένα μαγαζιά, παίρνοντας μια δωροκάρτα στο όνομά σας.

Ηρέμησες τώρα; Πλέον το μόνο που έχεις να μεριμνήσεις είναι οι τσέπες του γαμπριάτικου κοστουμιού


Διαβάστε επίσης:


Γιατί να φτιάξω wedding website για τον γάμο μου;

Τα νυφικά φορέματα του 2021

RSVP ή ελληνιστί: Τι να κάνεις για να σου απαντήσουν οι καλεσμένοι σου αν θα έρθουν

Ένας υπέροχος χειμωνιάτικος γάμος στην επαρχία

Η διακόσμηση του σπιτιού σου ακριβώς όπως την φαντάζεσαι


Τα πιο δημοφιλή άρθρα: 


Παντρεύεσαι με θρησκευτικό γάμο; Μάθε για όλα τα δικαιολογητικά εδώ.

Τα έξοδα των κουμπάρων στο γάμο 

Τι να ΜΗΝ κάνεις την ημέρα του γάμου σας 

Τάισε τους καλεσμένους σου βρώμικο!

5 τρόποι για να κάνεις τον πιο ρομαντικό γάμο

Κοινοποιήση άρθρου:

Παρόμοια άρθρα

Φόρτωση...